неделя, 12 февруари 2012 г.

In Memoriam: Уитни Хюстън

Поп звездата Уитни Хюстън е починала в хотел Бевърли Хилтън в Лос Анджелис. Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време (23,55 часа по Гринуич) на 11 февруари 2012 г. Причината за смъртта на 48-годишната поп певицата все още е неизвестна.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в
Нюарк, САЩ.
Наричана „Гласът”, Уитни Хюстън е сред музикантите пожънали най-голям успех в кариерата. В края на 80-те години на миналия век Уитни е една от малкото чернокожи изпълнители излъчвани по MTV. Албума и "Уитни" (Whitney), става първия албум на жена, дебютирал като №1 в Billboard 200. Поставя нов рекорд, когато цели седем нейни песни стават №1 в класацията Billboard Hot 100.

През 90-те години се снима и в киното, като през 1992 изпълнява главна роля в „Бодигард“ (The Bodyguard). Музиката към филма поставя рекорд в САЩ за най-много продажби на саундтрак, а композицията „I Will Always Love You” става един от женските сингли с най-много продажби.

Уитни Хюстън влезе и в Книгата с рекордите на Гинес като певицата с най-много награди – 411. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на American Music Awards и 16 награди от Билборд Music Awards.

Няколко часа след новината за смъртта на поп звездата всички световни звезди се обединиха в болката си по загубата на Уитни Хюстън, заливайки социалната мрежа Туитър с шокиращата новина.

Предстоящата церемония по връчването на музикалните награди "Грами" ще бъде посветена на Уитни Хюстън, като организаторите спешно правят промени в програмата, за да почетат паметта на певицата, която трябваше да вземе участие в шоуто. Уитни Хюстън ще бъде почетена с цял раздел от церемонията, който ще бъде воден от носителката на „Оскар” Дженифър Хъдсън.

Уитни Хюстън - Дискография
Whitney Houston (1985)
Whitney (1987)
I'm Your Baby Tonight (1990)
My Love Is Your Love (1998)
Just Whitney (2002)
One Wish: The Holiday Album (2003)
I Look to You (2009)